Skoči na glavno vsebino
Select Page
100 let AZM
Logotip - center za razvoj kadrov Korak

MMM – Migrant Mentorship Model

Razpis:     Erasmus +

Strateška partnerstva v izobraževanju odraslih

Trajanje:  oktober 2017–september 2019

 

Partnerji:

Opis projekta:

V projektu MMM smo v vsaki partnerski državi usposobili štiri migrante mentorje za poučevanje temeljnih veščin (pismenost, številska pismenost, IKT in socialne kompetence). Izbrali smo osebe z znanjem migrantskega in večinskega jezika, ki so bile že dobro vključene v družbo. Svoje znanje so v štirimesečnem pilotnem programu prenašali na novoprispele migrante. Po končanem pilotnem programu so novoprispeli migranti sodelovali tudi v dvomesečnem preizkusu znanja in veščin v delovnem okolju.

Pilotni program in preizkus v delovnem okolju smo spremljali z metodo vodene refleksije. Migranti mentorji in ostali sodelujoči migranti so s pomočjo vprašanj ocenjevali različne vidike pilotnega programa in preizkusa.

Na podlagi vodene refleksije smo izdelali:

  1. MMM učni načrt,
  2. kurikulum za migrante mentorje,
  3. vodeno refleksijo in nasvete za izobraževalce in
  4. vodeno refleksijo in priporočila za delodajalce.

 

Ker so vsi intelektualni rezultati projekta nastali ob aktivnem sodelovanju migrantov mentorjev, so izobraževalcem in delodajalcem ponudili dragocen uvid v potrebe migrantov kot učencev in delavcev. S projektom smo vse deležnike želeli spodbuditi, da v novi luči spoznajo migrante kot učence, delavce in člane naše družbe.

Novičnik številka 1
Novičnik številka 2
Novičnik številka 2 v angleškem jeziku
Novičnik številka 3
3rd Newsletter
Novičnik številka 4
4th Newsletter

Izbrano za vas

Na Andragoškem zavodu Maribor – Ljudski univerzi nudimo raznovrstno izobraževalno ponudbo prilagojeno različnim ciljnim skupinam. Tu lahko na enem mestu najdete vse vsebine, ki so namenjene posebej vam.
Dostopnost